Sådan finder du ideer til årets juleborddækning

Spisning er en stor del af julen – julefrokost, juleaften, mindre besøg, og selvfølgelig adventshygge. Det er her, vi samles, og det er her, julen virkelig stråler igennem med samvær og socialisering.

Men juleborddækning har en tendens til at blive en smule gentagende, og hvis du godt kunne tænke dig at prøve noget nyt eller anderledes i år, skal du læse med her! Du får gode råd til, hvor du kan finde inspiration, og endda nogle tips, der kan hjælpe dig med at få kreativiteten i gang.

Prøv noget nyt

Det er godt at prøve noget nyt i december, ikke for at distancere dig fra traditioner, men for at anskue dem på en ny måde. Forandring er konstant, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Giv dig selv mulighed for at se julen på en ny måde, og lad undgå at blive sat i rammer, der begrænser din kreativitet og kan ende med at blive en stressfaktor frem for en god oplevelse.

Det skader ikke at prøve noget nyt, og du kan sagtens finde nye borddækningsidéer, uden at det koster mange penge eller store mængder tid.

Tidens trends

Noget, der selvfølgelig kan hjælpe dig med at komme på idéer til juleborddækningen, er tidens trends. Du behøver ikke købe nyt til bordet, men det kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan justere småting for at lave store ændringer.

Med servietter, lys og borddekorationer kan du skifte stemningen en del, og du kan låse op for nye måder at se din traditionelle borddækning. Traditioner er der som sådan ikke noget galt med, og ved at tilføje nogle strejf af modernitet og trends kan du anskue det hele på en ny måde.

Du finder de nyeste trends på nettet, boligsider og -magasiner, og selvfølgelig ved at se, hvad butikkerne dækker op med.

Kig på naturen

Naturen har til alle tider været menneskets store kilde til inspiration, og du kan også få meget ud af den, når der skal dækkes op i december. I stedet for faste juledekorationer kan du dekorere med troldegrene med glaskugler eller lys, eller du kan tilføje kristtjørn eller grankogler.

Du kan også drage inspiration fra naturen ved at skabe en mere rustik juleborddækningen. I gamle dage sagde man, at julemanden boede i skoven, og decembers kendinger var mere knyttede til folketro og vores egen, nære natur end det, vi kender i dag.

Dét kan du tage ind på julebordet med træ, hør og gran, og du kan skabe en hyggelig og intim julestemning, der også føles som at træde tilbage i tiden.

Vær ikke bange for alternative farver

Hvis du hverken vil bruge naturen eller tidens trends, men vil skabe juleborddækning, der er helt unik, skal du ikke være bange for farver og det alternative. Hvem dikterer, at julen har bestemte farver?

Hvis du har mod på det, så kast dig ud i en anderledes farvepalet i december! Hiv den lyserøde dug frem eller kør et tema, der gennemgående er gult. Brug de lilla tallerkener, eller par flere farver for et flot og moderne udtryk. Inviter regnbuen ind i den mørke tid og skab noget, der er helt unikt og bundet til dig.

Julepynt kommer i alverdens farver, og du skal ikke være bange for også at tage dem ind på julebordet. Giv liv til måltidet og lys hele lokalet op – hvis du gør det rigtigt og giver dig tid til at tænke over tingene, kan du sagtens få den samme julestemning frem, som ellers er bundet til det mere traditionelle.

Hvilken pynt har du sat op?

En god måde at nytænke juleborddækningen er ved at se, hvilken julepynt, du har sat op. Hvis dit juletræ er dekoreret med blå og gyldne glaskugler, vil det være rigtig smukt at have de samme farver til at stå frem på julebordet.

Det er en god måde at til- eller fravælge det, du har til julebordet, og prøve nogle nye ting af. Hvis dit hjem er fyldt med nisser, skal de mest julede tallerkener selvfølgelig sættes på – måske endda med en nisse i borddekorationen. Er der et større fokus på dyr og natur, vil dét være en fin vej at læne, når du dækker op.

Når du kigger rundt i dit hjem og ser, hvordan du har pyntet op, bliver det nemmere at bryde de borddækningsvaner, du evt. har tilegnet dig gennem tiden. Så bliver det en smule nemmere at prøve noget nyt, uden at komme for langt væk fra det, du synes er hyggeligt og trygt. For i sidste ende er det jo dét, julen drejer sig om.

Hold det klassisk

Du kan også vælge at svinge den helt modsatte vej og anstrenge dig for at lave noget, der virkelig er indbegrebet af juletradition. Kig på den borddækning, du plejer at lave, og se, hvor moderne indtryk har sneget sig ind.

På den måde kan du skabe noget, der er jul hele vejen igennem. Du kan bruge de ting, du allerede har, til at gå tilbage til det mest velkendte, og du kan lave noget, der er taget direkte fra en børnebog.

Julehygge er mange ting, og i sidste ende er det, hvad du gør det til. Uanset om du prøver at tænke innovativt og ud af boksen, eller om du vil tilbage til de helt gamle traditioner, skal du føle dig godt tilpas, når du dækker op til jul.

Menu
Top