Skab mere liv og sjæl i stuen - 5 forslag til inspiration

Stuens må siges at være hjemmets hjerte. Stedet familien og vennerne samles om små og store begivenheder i løbet af livet. Her hverdagens glæder og livets store opture fejres. Her mærkedage markeres, middage spises, fjernsynsudsendelser ses og snakke tages. Et rum vi ikke kan undvære. Det handler derfor om at skabe et rum, man har lyst til at være i. Et sted der emmer af hygge, ro, nærvær og ikke mindst tryghed.

Mange søger konstant inspiration til boligindretning. De fleste mennesker ønsker netop at sætte et personligt præg på deres hjem, som afspejler deres personlighed, deres type og hvem de er som mennesker. Der findes heldigvis en række gode god og forslag til inspiration til boligen. På den måde kan man nemt skabe mere liv og sjæl i hjemmets hjerterum, stuen.

En både praktisk, smart og flot løsning

Det er de færreste løsninger i boligindretningen, der både kan tjene et vigtigt formål og samtidig også bidrage til at skabe hygge og binde sløjfe på indretningen. Dog kan en tallerkenrække det hele. Vælger du at hænge en tallerkenrække op med nogle flotte tallerkener, er du sikret en både æstetisk, flot løsning samt en løsning, der også tjener en praktisk funktion. Smart, ikke?

Du kan eksempelvis vælge dine yndlingstallerkener, det kan være tallerkener du har arvet fra et nærtstående familiemedlem eller tallerkner - såsom Royal Copenhagen - som du samler på. Her kan du udsmykke en af stuens vægge med de dekorative og betydningsfulde tallerkener.

Den bedste anbefaling er, at du vælger denne løsning i spisestuen. Her vil det matche temaet. Det smarte er desuden, at du kan tage tallerkenerne ned og anvende dem til måltider. Dermed har du en fuldfunktionsdygtig tallerken, og du sparer sågar en masse skabsplads. De fleste oplever netop, at uanset hvor mange skaber og skuffer, de har i køkkenet, er pladsen altid for trang.

Vælg hyggelig belysning

Det er vigtigt at vælge belysning, der skaber hygge. Du bør vælge én type belysning til spisestuen og en anden form for belysning til tv-stuen. Det kan eksempelvis være ganske godt givet ud, hvis man vælger at have en række hængelamper i loftet hen over spisebordet. Sørg altid for at lyset ikke bliver for skarpt, da det vil være til gene og ubehag. Desuden er skarpt lys heller ikke forbundet med hyggelige stunder.

Til Tv-stuen kan du med fordel vælge en gulvlampe. Har du eksempelvis to store sofaer, der støder op til hinanden, kan du bruge mellemrummet mellem de to sofaer til en gulvlampe. Denne giver både et godt lys, når du skal se fjernsyn og er samtidig også ganske anvendelig som læselampe, hvis du ønsker at læse gode krimier i sofaen med et tæppe over benene. Derudover evner en gulvlampe både at give lys til begge sofaer og samtidig også være en integreret del af indretningen, som bidrager til æstetisk og smagfuld stil.

Mange vælger ikke at købe nye lamper, da de frygter, at det uanset hvad er en stor og dyr investering. Men heldigvis behøver det ikke altid at være sådan. Tværtimod! Der findes et stort og bredt sortiment af designer lamper til lave priser, som du kan få fingrene i. Det er således en nem og smart både at skabe mere sjæl og atmosfære i stuen på.

Find billeder du godt kan lide

En god måde at skabe både mere liv og sjæl i stuen på, er ved at hænge billeder op på væggene. Det kan både være plakater, malerier eller fotografier. Det er også et populært valg at mikse de tre genrer sammen og på den måde skabe et unikt look, som ingen har magen til i stuen.

Flere vælger desuden også at hænge private fotografier op. Det kan eksempelvis være billeder af børn, børnebørn eller øvrige familiemedlemmer. Det kan være af ens hund eller fra en god ferie. Mange mennesker der har været på safari, vælger desuden også at bruge naturskønne billeder af både vilde dyr og flotte omgivelser som et vigtigt led i deres billedvæg.

Har du eksempelvis en yndlingskunstner kan du med fordel undersøge vedkommendes værker og se, hvilke der stilmæssigt og farvemæssigt vil matche i din - og jeres - stue. Det kan eksempelvis være smart at vælge et billede, der matcher lampeskærmens farve, eller finde en farve der også går igen i tallerkenerne, som du har hængt op på væggen.

Denne røde tråd gennem indretningen er med til at skabe sammenhæng, skabe god stil og et flot æstetisk udtryk, hvor hele stuen hænger sammen.

Det kan varmt anbefales at lave en dekorativ billedvæg bag ved sofaen. Her har øjet altid noget spændende at kigge på, og det kan samtidig bidrage til at skabe et personligt udtryk. Derudover er billeder altid mere interessante at se på end hvide vægge.

Findes der andre måder at udsmykke sine vægge på?

Ja, det gør der heldigvis. Og denne måde kan du sågar både kombinere med en tallerkenrække på væggen samt flotte billeder.

Et andet godt tip til vægdekoration er nemlig, at du vælger at male den ene endevæg i en anden farve. Det kan med fordel være en dæmpet og støvet farve. Det kan være olivengrønt - for blot at nævne et eksempel. Du bør med fordel vælge en farve til væggen, der ikke "larmer" for meget. Det skal ikke fjerne roen og hyggen fra stuen og virke som et forstyrrende element.

Du kan med fordel finde en farve, som matcher den øvrige indretningen. Har du eksempelvis Royal Copenhagen tallerkenen hængende i din tallerkenrække, kan du eksempelvis forsøge at matche den karakteristiske blå farve, der findes på det musselmalede porcelæn. Hertil kan du ganske fordelagtigt sørge for, at lampeskærmene på din stuens belysning er i de samme nuancer.

Et bonustip:

Et ekstra godt tip hertil - for blot at fuldende det gennemførte look - er, at du også vælger forskellige stearinlys, som matcher farvemæssigt. Der findes ikke noget hyggeligere end stearinlys, og disse er sågar et godt supplement til stuens belysning.

Det kan eksempelvis også være, at du har valgt en gulvlampe i kobber. Her kan du med fordel vælge forskellige lysestager, som er udformet i det samme materiale. Dette bidrager til at skabe den røde tråd, der for alvor binder stuens indretningen og æstetiske udtryk sammen.

Vælg tæpper og puder som en central del af indretningen

Tæpper og puder går man aldrig galt i byen med. Foruden at de er flotte at have stående i sofaen, indbyder de også til hygge og kan være med til at holde dig varm på en kold vinteraften. Der findes ikke noget bedre end at læse en god krimi i stearinlysenes skær under et varmt tæppe.

God fornøjelse med indretningen!

Menu
Top